به گزارش Hamyar HSE حدود 2279 نفر از مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی از سال ۹۸ با سدی به نام «تمدید نشدن پروانه فعالیت» مواجه شدند؛ ممکن است که با خود بگویید: شاید تخلفی مرتکب شدهاند اما داستان چیز دیگری است؛ ۱۷ آذر سال ۹۹ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آییننامه جدیدی را که از سوی «شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت کار» تدارک دیده شده بود، امضا کرد. آیین نامه جدید «مشاوران و خدماتدهندگان حفاظت ایمنی» جایگزین آییننامه مصوب سال ۹۴ شد؛ با این هدف که نواقص آییننامه قبلی برطرف شود.
نواقص یاد شده عبارت است: عدم تعیین رشته تحصیلی مجری خدمت با موضوع پروانه، تشتت در تفکیک وظایف اشخاص حقیقی (کارشناسان فنی و اشخاص حقوقی و شرکتها)، تمرکز بر شناسایی اشخاص خاطی احتمالی، تفویض نظارت اشخاص حقیقی به شرکتها، عدم استقرار نظام سطحبندی و رتبهبندی برای تناسب نوع کار با مجری، صدور مجوز چندین رشته برای یک فرد فارغ از رشته تحصیلی و تخصص وی.
وزارت کار، نگارش آیین نامه جدید را در حدود اختیارات شورای عالی حفاظت فنی میداند. بر اساس ماده ۸۶ قانون کار، این شورا، مسئول تهیه موازین و آییننامههای حفاظت فنی است؛ با این حال آییننامهی جدید، صدای ۲۲۷۹ مشاور را که کارشناسان حفاظت فنی و خدمات ایمنی هستند، درآورد. بر اساس ماده ۲۰ آن، مشاوران حقیقی و حقوقی قبلی از تاریخ ابلاغ این آییننامه و دستورالعمل اجرایی آن باید درخواست مکتوب و مدارک لازم برای انطباق وضعیت با شرایط این آییننامه و دستورالعمل اجرایی آن را به مرکز تسلیم نمایند.
وزارت کار پروانههای مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی را تنها تا پایان خرداد ماه تمدید کرده است در نتیجه، از امروز (۱ تیر)، مشاورانی که مدارکشان بر اساس آییننامهی سال ۹۴ تمدید میشود و تعداد آنها بیش از ۲ هزار نفر اعلام شده، پروانه فعالیت ندارند.