آیین نامه بهداشت محیط

‌ماده 1 - تعاریف: ‌الف - بهداشت محیط: بهداشت محیط زراعت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه‌ای روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تأثیر‌می‌گذارند. ب - آب آشامیدنی: آب آشامیدنی: آب گوارایی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن در حد استانداردهای مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوئی‌ در کوتاه مدت یا درازمدت در انسان ایجاد نکند. پ - آلودگی آب آشامیدنی: آلودگی …
ادامه مطلب

مرگ بیش از ۲۰۰۰ پرنده مهاجر در میانکاله

چرا در این تالاب سم تولید می‌شود؟ مرگ و میر تلخ پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله به دلیل آنچه که سم بوتولیسم گفته می‌شود دوباره شدت گرفته است. یک فعال محیط زیست و موسس گروه مشورتی میانکاله می‌گوید که هنوز تحقیقات و بررسی‌ها درباره علت تولید سم بوتولیسم در میانکاله ادامه دارد اما یکی از دلایل و فرضیه‌های مهم که هم در گزارش دامپزشکی و هم در گزارش کمیته مشورتی …
ادامه مطلب

خطرات زیست ‌محیطی در صنعت نفت و گاز

در این مطلب به بررسی خطرات زیست محیطی در صنعت نفت و گاز می پردازیم که در ایزو 14001 شاید به کمک شما بیاید. صنعت نفت و گاز، صنعتی جهانی است كه فعالیت‌هایش در هر نقطه از جهان و در هر گونه آب و هوا، از قطب گرفته تا بیابان، از جنگل‌های حاره‌ای تا بیشه‌زارهای معتدل و در دل دریاها انجام می‌پذیرد. با توجه به رشد اقتصادی كشورهایی نظیر چین …
ادامه مطلب

ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در چین

    به گزارش همیار HSE به نقل از ایرنا ، استفاده از کیسه‌ها و سایر محصولات پلاستیکی یکبار مصرف در چین که یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان پلاستیک در جهان است، ممنوع می‌شود. به گزارش تارنمای بی. بی. سی انگلیسی، در راستای یک طرح جدید با هدف کاهش میزان استفاده از پلاستیک ‌های یکبار مصرف در چین، استفاده از کیسه‌های تجزیه‌ناپذیر تا پایان سال ۲۰۲۰ در شهرهای بزرگ و تا سال ۲۰۲۲ در …
ادامه مطلب

دوازده نکته برای مدیریت پسماندها در روزهای کرونایی

هر چند که زمین این روزهای بهاری به دلیل خانه‌نشینی و قرنطینه افراد نفسی تازه می‌کند اما شیوع بیماری، تولید پسماندهای عفونی و پلاستیکی را افزایش داده است. با رعایت برخی نکات مهم اما بسیار ساده می‌توان تولید این‌گونه پسماندها را مدیریت کرد. به گزارش ایسنا، به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ در نقاط مختلف جهان از جمله کشور ما تولید زباله‌های پلاستیکی، بیمارستانی و عفونی افزایش پیدا کرده است. بر …
ادامه مطلب

مديريت پسماند الكترونيكی

  امروزه با توجه به پيشرفت تكنولوژي و افزایش توليد لوازم الكترونيكي و از طرفی عمر كوتاه این تجهيزات سبب شده است تا پديده اي به نام زباله هاي الكترونيكي و از طرفی چالشهای مدیریت پسماند الکترونیکی شكل گيرد. ضايعات الكترونيكي در حال حاضر  بالاترین رشد را در در قرن حاضر دارد و بيشتر كشورهاي صنعتي  با اين مساله درگیر مي باشند. افزایش پسماندهای الکترونیکی صنایع از مهمترین مسائل زیست …
ادامه مطلب

روش های ارزیابی اثرات زیست محیطی

  روش های مختلفی تاکنون در زمینه ارزیابی اثرات زیست محیطی توسط کارشناسان کشورهای دیگر جهان ارائه شده است.لیکن با وجود تلاشهای  بسیار و بحث و بررسی در نشست ها و کنفرانس های متعدد بین المللی، هنوز متدلوژی واحدی که مورد قبول کلیه کارشناسان قرار گیرد تعیین و انتخاب نشده است. از این رو هنوز انواع مختلف متدهای تجزیه و تحلیل در ارزیابی پروژه های گوناگون وجود دارد. بررسی سابقه انتخاب …
ادامه مطلب

قانون کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیردولتی

ماده۱ـ به‌منظور تسهیل، تشویق و توجیه سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در ایجاد و بهره‌برداری از تأسیسات تبدیل پسماند عادی به انرژی ازجمله زباله‌سوزی، گازی‌سازی، هاضم بی‌هوازی و گاز حاصل از محلهای دفن و ساماندهی پسماندهای عادی در کشور نرخ خرید تضمینی برق حاصل از تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی با پیشنهاد وزیران نیرو و کشور و تصویب شورای اقتصاد تعیین می‌شود. ماده۲ـ دولت مجاز است در هر سال در بودجه سنواتی …
ادامه مطلب

قانون هوای پاک

ماده۱ ـ اصطلاحات به‌کار رفته در این قانون دارای معانی مشروح زیر است: ۱ـ آلودگی‌هوا: عبارت است از انتشار یک یا چند آلاینده اعم از آلاینده‌های جامد، مایع، گاز، پرتوهای یون‌ساز و غیر یون‌ساز،‌ بو و صدا در هوای آزاد، به‌صورت طبیعی یا انسان‌ساخت، به‌مقدار و مدتی که کیفیت هوا را به‌‌گونه‌ای تغییر دهد که برای سلامت انسان و موجودات زنده، فرآیندهای بوم‌شناختی(اکولوژیکی) یا آثار و ابنیه زیان‌آور بوده و …
ادامه مطلب

آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها

هیأ‌ت و‌زیران در جلسه مورخ ۱۳۸۴/۵/۵ بنا به پیشنهاد شماره ۵۷۳۸۳‌ـ‌۱ مورخ ۱۶/۱۲/ ۱۳۸۳سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد ماده (۲۲) قانون مدیریت پسماندها مصوب ‌ـ‌ ۱۳۸۳‌ـ‌، آیین‌نامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود: ماده ۱ ـ علاو‌ه بر عبارات و اصطلاحات مندرج در ماده (۲) قانون مدیریت پسماندها ‌ـ‌مصوب ۱۳۸۳ـ، عبارات و اصطلاحات زیر در معانی مشرو‌ح مربوط به کار می‌رو‌د: ۱‌ـ‌ قانون: قانون …
ادامه مطلب

قانون حفاظت از خاک

ماده 1- اصطلاحات به کار رفته در این قانون، دارای تعاریف و معانی مشروح زیر است: الف) سازمان: سازمان حفاظت محیط زیست ب) وزارت: وزارت جهاد کشاورزی ب) وزارت : وزارت جهاد کشاورزی پ) خاک: پیکره ای طبیعی، متحول و پویا که حاصل مجموعه‌ای از واکنش‌های فیزیکی، شیمیایی و زیستی است و متأثر از آب، اقلیم و موجودات زنده در طی زمان بر روی پوسته زمین با سنگ مادر به …
ادامه مطلب

آیین نامه اجرایی قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا

فصل اول - کلیات ‌ماده 1 - عبارات و اصطلاحاتی که در این آیین‌نامه به کار رفته است، به شرح زیر تعریف می‌شوند: ‌الف - قانون : قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 1374.2.3 مجلس شورای اسلامی ب - سازمان : سازمان حفاظت محیط زیست پ - مواد آلوده کننده هوا : هر نوع ماده گازی، بخار، مایع، جامد و یا مجموعه ترکیبی از آنها که در هوای آزاد …
ادامه مطلب

قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا

‌ فصل اول - کلیات ‌ماده 1 - جهت تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور پاکسازی و حفاظت هوا از آلودگی‌ها کلیه دستگاه‌ها و‌مؤسسات و کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند مقررات و سیاست‌های مقرر در این قانون را رعایت نمایند. ‌ ماده 2 - اقدام به هر عملی که موجبات آلودگی هوا را فراهم نماید ممنوع است. منظور از آلودگی هوا عبارتست از وجود …
ادامه مطلب

‌قانون مدیریت پسماندها

‌ماده 1 - جهت تحقق اصل پنجاهم (50) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و‌به منظور حفظ محیط زیست کشور از آثار زیانبار پسماندها و مدیریت بهینه آنها، کلیه ‌وزارتخانه‌ها و سازمان ها و مؤسسات و نهادهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی که‌شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام می‌باشد و کلیه شرکت ها و مؤسسات و اشخاص حقیقی‌ و حقوقی موظفند مقررات و سیاست های مقرر در این قانون را …
ادامه مطلب

قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخائر جنگلی کشور

  ‌ماده 1 - از تاریخ تصویب این قانون گونه‌های درختانی از قبیل شمشاد، زربین، سرخدار، سروخمره‌ای، سفیدپلت، حرا و چندل، ارس، فندق، زیتون‌طبیعی، بنه (‌پسته وحشی)، گون، ششم، گردو (‌جنگلی) و بادام وحشی (‌ بادامک) در سراسر کشور جزء ذخائر جنگلی محسوب و قطع آنها ممنوع‌می‌باشد. ‌تبصره 1 - وزارت جهاد سازندگی موظف است مناطق استقرار گونه‌های یاد شده را مشخص و حفاظت نموده و متخلفین را به مراجع …
ادامه مطلب
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش