نکات ایمنی در هنگام كار با لودر

در این قسمت به نکات ایمنی در هنگام كار با لودر پرداخته ایم که برای کارشناسان ایمنی و بهداشت و HSE کاربردی و مهم می باشد.

 

 

كلیه رانندگان لودر موظف می باشند هنگام كار با خودروی خود، موارد ایمنی ذیل را رعایت نمایند:

 

  • كلیات:

 

1- قبل از آنكه شروع كنید كاملا آماده باشید.

2- لباسهای شل و گشاد می تواند لای ماشین گیر كرده و باعث بروز آسیب گردد، همچنین ساعت های مچی، حلقه ها و سایر لوازم زینتی می تواند تولید خطر نماید.

3- قوانین و مقررات رانندگی محل كار خود را بیاموزید، علائم دستی را در حرفه خود بشناسید، كسی كه علامــت می دهد بشناسید و زمان كار فقط از یك نفر فرمان بگیرید.

4- با لوازم و ابزار ایمنی روی ماشین خود از قبیل كمربند ایمنی و سایر وسائل ایمنی كه با چشم دیده می شوند، یا با گوش شنیده می شوند مثل علائم هشدار دهنده و آمپرها آشنا شوید.

5- با شرایط تایید شده ماشین مانند حداقل فشار یا حداكثر درجه حرارت آشنا شوید از عیوبی كه ممكن است در اثر كار مداوم بروز نماید آگاهی پیدا كنید.

6- وزن بار مجازی كه در سطوح صاف، شیب ها و كناره های كانال می توان با لودر بارگیری كرد، بدانید.

7- مراقب سرخوردن یا ریزش تكه های نرم كه در محل های ناهموار وجود دارد باشید.

8- در محیط كار خود موانع را بشنـاسید؛ صرف كمـی وقت جهت شناسایـی موانع اطـراف و بالای سر مثـل خطوط بـرق كه می توانند مشكلات زیادی به همراه داشته باشند ضروری است.

9- مواظب گردوغبار، دود و مه كه ممكن است دید شما را تیره كند، باشید.

10- بوق خطر دنده عقب را از نظر سالم بودن چك كنید.

 

  • اجرایی:

 

1- میزان زدگی و میزان باد چرخ ها را بازرسی كنید این بازدیدها و سایر تدابیر ایمنی باید بجا و بطور منظم و مطمئن صورت گیرد.

2- قفل فرمان را باز كنید. یك ماشین قفل شده را نمی توان راه اندازی كرد.

3- مراقب خطر آتش سوزی باشید، زمان سوخت گیری سیگار نكشید.

4- از ایستادن در جایی كه ترشح سوخت می تواند شما را خیس كند، خودداری كنید.

5- یك عدد كپسول اطفاء حریق حاوی پودروگاز 4 كیلوگرمی در داخل كابین خودرو نگهداری نمایید.

6- قبل از شروع كار شیشه ها و برف پاكن را تمیز كنید تا محیط دید شما واضح و تمیز باشد.

7- قسمت هایی از موتور را كه ممكن است موجب بروز آتش سوزی شود، كنترل نمایید.

8- روغن، گریس و گل روی پله های كابین اپراتور را جهت كاهش خطر لغزندگی پاك كنید.

9- در موسم بارندگی سیستم آب پاش برف پاك كن و خود برف پاك كن را كنترل نموده و در شرایط مطلوب نگهدارید.

10- هرگز از روی ركاب لودر به بیرون نپرید؛ دستگیره ها و آهن های نصب شده برای پیاده شدن را با دو دست محكم گرفته و در حالتی كه صورت شما به طرف ماشین باشد پیاده شوید.

11- چرخ ها یا سایر تجهیزات كنترل كننده ماشین را به عنوان پله برای بالا رفتن به كابین بكار نبرید. صندلی خود را به بهترین وجه و با راحت ترین شرائط دید میزان كنید و زمانی كه آماده شدید، كمربند ایمنی خود را ببندید.

12- سرویس ها و ترمزها را آزمایش كنید و مطمئن شوید كه قادر به توقف ماشین هستید.

13- قبل از سوار شدن كاملا دور ماشین خود قدم زده و مطمئن شوید فردی یا چیز ناشناخته ای در اطراف وسیله یا روی آن نیست، موقع شروع كار به اعضاء گروه كاری اطلاع دهید.

14- كنترل ها را آزمایش كنید، تا مطمئن شوید كه در وضعیت خوبی هستند زمانی كه استارت زدید از حركت ناگهانی خودداری نمایید.

15- فقط از داخل كابین موتور را روشن نمایید، این یك عادت حفاظتی خوب است كه قبل از استارت دیگران را آگاه كنید.

16- روشی را كه سازنده برای استارت پیشنهاد كرده، انجام دهید پس از آنكه موتور روشن شد تمام درجه ها و ابزارها را كنترل كنید و مطمئن شوید كه همه آنها به طور صحیح كار می كنند.

17- هرگز بار را بالای سر كاركنان دیگر یا روی كابین تراك، حركت ندهید.

18- اطمینان حاصل نمایید كه می توانید جهت حركت را كنترل نموده و بوسیله تعویض دنده ها سرعت را تغییر دهید.

19- چراغ ها، آلارم های مخصوص عقب و سایر وسایل هشدار دهنده را آزمایش نمایید.

20- بیل دستگاه را بكار بیاندازید و آزمایش كاملی بعمل آورید تا اگر عیب و نقصی در كار بیل وجود دارد، مشخص شود.

21- هرگز اجازه ندهید كسی روی محور ماشین قرار بگیرد یا سوار شود زیرا وقتی كه شما می پیچید ممكن است له شود. توقف در محدوده محور گردنده ماشین خطرناك بوده زیرا ممكن است حتی اگر موتور خاموش باشد آنرا به جلو براند.

22- هرگز دستگاه را در وضعیتی كه تیغه جلو به طرف بالا قرار دارند، ترك ننمایید.

23- هرگز هنگام رانندگی به كسی اجازه سوار شدن را ندهید.

24- ماشین را روی شیب ها ترك ننمایید، مگر آنكه مجبور باشید اگر در چنین وضعیتی قرار گرفتید مطمئن شوید كه روی ماشین به طرف پائین است و تیغه به طور محكم رو به زمین قرار دارد، ترمزها را اعمال كرده اید و قفل ترمز را در وضعیت ترمز قرار داده اید.

25- بجز شخص راننده به هیچكس اجازه راندن ماشین آلات را ندهید چون ممكن است خسارات غیر قابل جبرانی به بار آورد.

26- به هنگام بارگیری و تخلیه، تریلی را در سطح مسطح و به حالت مستقیم روی زمین مقاوم قرار دهید و شرایط جوی مانند باران، برف و یخ زدگی را در نظر داشته باشید.

27- هنگام تخلیه و بارگیری دستگاه حتما به علائم فرد راهنما دقت نموده و با كمترین سرعت ممكنه خودرو را تخلیه یا بارگیری نماید.

28- راهنما جهت علامت دادن باید محلی را انتخاب نماید كه دید كافی به راننده كمرشكن داشته باشد.

29- پله یا سكوئی كه از آن جهت بارگیری یا تخلیه خودرو استفاده می شود می بایست همانند تصویر به میزان كافی پهن و آجدار بوده تا از لغزش و سرخوردگی جلوگیری شود.

30- پس از قرار دادن خودرو روی كمرشكن آن را با وسیله ای مطمئن محكم مهار نمایید و قسمت های جلو و عقب لودر را به كمرشكن بسته و از سوار كردن افراد روی خودرو جدا پرهیز كنید.

31- هنگام كار در محل های باتلاقی و یا نقاطی كه آب وجود دارد عمق آب، شدت جریان آب و وضعیت خاك بستر را كاملا بررسی كنید.

32- هنگام كار در برف حتی در شیب خیلی كم امكان سر خوردن دستگاه وجود دارد بنابراین خیلی احتیاط كنید و در سرازیری ها برای توقف ناگهانی از ترمز استفاده كنید.

33- در صورت خستگی یا خواب آلودگی و یا كسالت و یا عدم هوشیاری از كار با ماشین آلات سنگین خودداری كنید و مواظب سلامتی خود باشید.

34- همیشه قبل از روشن كردن و به حركت در آوردن دستگاه برای حفظ سلامتـی  و ایمنی كارگرانــی كه در نزدیكـی ماشین آلات كار می كنند بوق بزنید مخصوصا هنگامی كه دستگاه را به عقب می رانید بوق خطر دنده عقب را فعال نمایید.

35- روش استفاده از كپسول های اطفاء حریق و نیز كمك های اولیه را یاد گرفته و تمرین نمایید.

36- به كسی غیر از فرد راهنما اجازه ورود به محدوده كار را ندهید.

37- طرز كار قسمت های كنترل ماشین مانند عقربه های میزان سنج و وسایل هشدار دهنده و علامات اخطار را كاملا بیاموزید.

38- قبل از كار با دستگاه از صحت تمام میزان سنج های قسمت های هشدار دهنده و عقربه ها اطمینان حاصل نمایید.

39- در موقع عملیات خاكی و كار با دستگاه از نرده یا وسایل دیگر برای مشخص كردن محدوده فعالیت كار خود استفاده نمایید.

40- داخل محفظه موتور را بازرسی نموده، كاغذ یا برگ های خشكی را كه احتمالا وارد محفظه موتور شده اند بیرون آورید تا باعث آتش سوزی نشوند.                                     

41- هرگز اجازه ندهید وسایل غیر مجاز وارد محدوده كار دستگاه شوند.

42- بعد از عملیات آتشباری در معادن و یا مناطق دیگر، اطمینان حاصل كنید كه مهمات منفجر نشده، باقی نمانده باشد.

43- هنگام كار در داخل تونل، به ارتفاع و عرض تونل توجه كنید.                   

44- هنگام كار با ماشین آلات همیشه از كفش ایمنی و لباس كار استفاده نمایید.

45- از روشن كردن موتور در فضای بسته جددا خودداری كنید و در صورت كار در فضای بسته به علت خطر مسمومیت دود اگزوز تهویه آن محل را روشن نمایید تا هوا بخوبی جریان یابد.

46- در هنگام كار چنانچه دستگاه در زمین های سست و گلی فرو رفت از گاز دادن پرهیز كنید زیرا این كار باعث بكس باد شده و دستگاه بیشتر فرو می رود در چنین حالتی از دستگاه دیگر جهت بیرون كشیدن دستگاه كمك بخواهید.

47- فراموش نكنید هر دستگاهی دارای ظرفیت خاص خود می باشد. كار كشیدن بیش از ظرفیت دستگاه موجب خرابی و كوتاهی عمر دستگاه خواهد شد.

48- دقت كنید در حین كار با ماشین آلات چنانچه صدای غیر عادی از دستگاه شنیدید ضمن توجه و مشاهده آمپرها، دستگاه را در محل مناسبی پارك نموده فورا آنرا خاموش كنید.

49- چنانچه می خواهید دستگاه را برای مدت كمی در محیط سربسته  روشن نگه دارید محلی را انتخاب نمایید كه هوای آن بوسیله هواكش در گردش باشد.

50- هنگام بازبینی و تنظیم اجزاء ساده و همچنین سرویس، موتور را خاموش كنید.

51- همیشه از روشنایی چراغ قوه جهت بازدید آب باطری یا سوخت استفاده نمایید؛ خصوصا باطری تازه شارژ شده، زیرا به دلیل انباشته شدن گاز اكسیژن در آن، خطرناك است.

52- خودرو را در زمین مسطح پارك نموده تیغه یا باكت را روی سطح زمین قرار دهید و ترمز، تیغه و اهرم انتقال دهنده (دسته دنده) را قفل نموده سپس گردوغبار و كثافات را تمیز نمایید.

 

  • جابجایی:

 

1- در جاهایی كه توده های انباشته وجود دارد روی سطح ناهموار و روی شیب ها سرعت خود را به حدی كاهش دهید كه در تمام مدت كنترل كامل دستگاه در اختیار شما باشد.

2- وسیله بار شده را به سمت راست جاده هدایت كنید، قواعد و مقررات رانندگی محل كار را رعایت نمایید و مراقب سایر وسایط نقلیه باشید.

3- باكت و متعلقات آن نمی تواند به عنوان ترمز بكار رود مگر در شرایط اضطراری.

4- هنگام حركت باكت، متعلقات آن را پایین نگهدارید، در غیر این صورت مانع دید شما خواهد شد.

5- دور از لبه توده های انباشته و دور از لبه چاله ها و گودال ها توقف كنید، لبه ها ممكن است ریزش كند.

 

  • بارگیری، حمل و تخلیه:

 

1- هنگام بارگیری سعی نمایید ماشین در روی سطح طبیعی زمین قرار داشته باشد، و زمانی كه باری را حمل می نمایید، به آرامی شروع به حركت نموده و به آرامی بایستید.

2- باكت و متعلقات مربوطه را در حالتی كه حامل بار می باشد، برای حفظ تعادل بیشتر دستگاه نزدیك زمین نگاه دارید. اگر بار سنگینی كه بلند كرده اید تعادل ماشین را بهم زد و ماشین یكطرفه شد، سعی كنید كه با آرامی و دقت لازم بار را پایین بیاورید.

3- زمانی كه مشغول بارگیری تراك یا سایر وسایل هستید مواظب باشید باكت یا بار را به تراك یا هر وسیله دیگر كه زیر بار هست، نزنید.

4- از شیب ها مستقیما بالا و پایین بروید، رفتن به طرف بدنه شیب ها و مورب رفتن باعث چپ شدن وسیله می شود.

5- در سطوحی كه احتمال خطر وجود دارد، باید تا جایی كه ممكن است دو نفر با هم كار كنند، یك نفر برای كار با ماشین و نفر دیگر برای راهنمایی و مراقبت از بروز خطر.

6- هرگز به محلی كه گردوغبار زیاد وجود دارد یا تاریك است مثل تونل و جاهایی نظیر آن قبل از آنكه موانع موجود در سر راه را ندیده اید، وارد نشوید.

7- مراقب چیزهایی كه در ارتفاع به حالت معلق قرار دارند مثل شاخه های درخت ها یا صخره هایی كه در معرض سقوط هستند باشید، اگر رفع این موانع و قطع آنها امكان پذیر نیست، احتیاط لازم را در هنگام عبور از این موانع به عمل آورید.

8- از خطوط هوایی برق فاصله مناسبی بگیرید و مسیر خطوط زمینی برق و سایر تاسیسات زیرزمینی را هنگام كندن یك محل، كنترل كنید.

 

  • گزارش نقص و عیب ماشین:

 

1- حتی یك عیب مختصر و جزیی می تواند باعث خسارت جدی شود. هر عیب و نقصی كه در ماشین بوجود می آید به واحد پشتیبانی خود گزارش كنید.

2- اگر می خواهید ماشین را بدون مراقب ترك نمائید باید به دستورات حفاظتی زیر عمل كنید:

 

  • الف- باكت و متعلقات مربوط به آن را به صورت صاف روی زمین قرار دهید.

 

  • ب- موتور را خاموش كنید.

 

  • ج- ترمز دستی را بكشید.

 

3- از شوخی كردن در هنگام كار، خودداری نمایید.

4- زمانی كه سر كار هستید از مصرف مواد تخدیر كننده خودداری كنید.

5- از داروها یا آرام بخش ها یا سایر چیزهایی كه ممكن است باعث خواب آلودگی شود، بپرهیزید.

6- در تاریكی هوا چراغ ها را روشن نمایید تا هم ببینید و هم بوسیله دیگران دیده شوید.

7- كار خود را با توجه و دقت بسیار انجام دهید، حتی یك لحظه بی توجهی و آشفتگی شما در زمان كار می تواند خطرناك باشد.

8- محوطه محل كار را تا جایی كه ممكن است صاف نگهدارید و از پیچیدن چرخ ها به بیرون و شیاردار كردن سطح زمین با رد چرخ ها جلوگیری نمایید.

9- وقتی كه می خواهید در كشیدن یك بار كمك كنید احتیاط لازم را به كار ببرید. از فردی كه علامت می دهد دستور بگیرید، زمانی كه او اعلام كرد بار را بكشید.

 10- از ماشین هرگز به عنوان چكش خرد كننده استفاده نكنید این امر علاوه بر تخریب یك قسمت از ماشین باعث وارد آوردن خسارت و صدمه به خود شما خواهد شد.

 11- برای انجام كارهای خطرناك هوایی مثل قطع كردن شاخه های درخت در ارتفاع و از این قبیل كارها، بهتر است از نردبان و یا وسیله ای استفاده نمایید كه تجهیزات ایمنی مخصوص كار در ارتفاع را دارا باشد.

 

  • پارك كردن:

 

1- در فضایی كه كاری انجام نمی شود و یا برای پارك دستگاه ها پیش بینی شده پارك نمایید هنگامی كه نیاز باشد از علایم هشدار دهنده و آگاه كننده مثل شبرنگ، چراغ و حفاظ، استفاده نمایید.

 2- تا جایی كه ممكن است سعی كنید ماشین را در سطحی صاف و افقی پارك نمایید اگر مجبور به پارك روی سطوح شیبدار شدید در گوشه سمت راست شیب پارك كنید و جلو و عقب چرخ ها را مسدود نمایید تا از حركت خودبه خودی دستگاه جلوگیری شود.

 3- مطمئن شوید كه خودرو در جای مطمئنی پارك شده و از به هم خوردن تعادل آن و كج شدن و خوابیدن ماشین به یك طرف و یا از برخورد و تصادم آن با سایر وسایط نقلیه جلوگیری خواهد شد.

۵
از ۵
۳۱ مشارکت کننده
مطالب مفید، کار در ارتفاع، ایمنی جرثقیل، برق، بهداشت
دوره های آفلاین رو ببین
کتابفروشی همیار
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش