فرانکفورت یکی از گرمترین شهرهای سال های اخیر اروپا بوده و دمای این شهر سال گذشته به ۴۰ درجه هم رسید.
«راهروهای هوای» فرانکفورت مناطقی است که شهرداری آنها را عمدا از برج و آپارتمانهای بلند خالی نگاه داشته تا هوای روستاهای اطراف به آسانی وارد شهر شود.
تفاوت دمای دامنهها و روستاها و شهر تا ۱۰ درجه هم میرسد. در شب تابستانی یکی از این «راهروهای هوا» تا ۴۰ هزار متر مکعب در ثانیه به شهر هوا میرساند.
جزایر سبز فرانکفورت عملا در حال رشدند، شهرداری از سازندگان بنا میخواهد سقف یا دیوار سبز داشته باشند و برای این کار یارانه هم میدهد. تعریق و تبخیر برگ گیاهان گرمای هوا را میگیرد.
بازتاب سقفها نیز هوای بالای آنها و در کل دمای هوای شهر را بالا یا پایین میبرند. برای نمونه یک سقف سبز یعنی باغچهکاری شده، به طور میانگین تا ۴۰ درجه نسبت به یک سقف سیاه معمولی خنکتر است.
سقف سبز فواید بسیاری دارد: ساختمان را حفظ میکند، عایق و خنککنندهٔ طبیعی است و هزینه نگهداری را نیز کم میکند. گیاهان سروصدا و گردوغبار را میگیرند، و اثر بارش سنگین را تلطیف میکنند. زیستگاه جدیدی هم برای همه ایجاد میشود، از جمله پرندگان و حشرات.
مدیریت آب هم در کانون توجه است. در مرکز شهر، برای تبخیر و خنک شدن خیابانها سطوح پر روزنه بیشتر شده است.
در بیرون شهر هم جویبارهایی برای جمعآوری آب باران ساخته شده؛ اینها تغییرات کوچکی است اما ازآنجاکه دمای هوا پیوسته بالاتر میرود، مقامات فرانکفورت میخواهند شهرشان راحت و قابلزیست باشد.
موریس واگنر، جغرافی دان، سازمان محیط زیست فرانکفورت:«اگر کاری نکنیم، نتیجه روشن است، یعنی برای گروههای آسیبپذیر پیامدهای جدی دارد، از جمله مرگ جنین در اثر گرما. حتی جوانان و آنها که در گروهِ آسیبپذیر نیستند هم صدمه میبینند. اگر کاری صورت نگیرد، شهرها کیفیّت زندگی را بهکل از دست میدهند.»